fireshow_lightshow_Pyroterra_fire_and_light_performance

Křižíkova fontána v plamenech

Voda a oheň.
Že to nejde dohromady? Kdepak, i tuto výzvu jsme s Pyroterrou pokořili.

 

Původní Křižíkova světelná fontána, navržená českým elektrotechnikem Františkem Křižíkem, udivovala své publikum již od roku 1891. Sto let po svém vzniku prošla rekonstrukcí a získala současný vzhled. Původní fontána z 19. století měla na dně bazénu umístěno 50 reflektorů. Dnes je zde 1 300 různobarevných světelných zdrojů. Bazén o rozměru 25 x 45 metrů skrývá 1 650 kubických metrů vody, přes dva kilometry potrubí s téměř 3 000 tryskami a chod celé fontány zajišťuje celkem 49 čerpadel.

 

Jak to celé vypadalo?

 

Již v předchozích letech byly na fontáně pořádany představení, převážně balet a projekční show. Shodou okolností se Pyroterra dostala k nově připravovanému projektu.
Ve spolupráci s agenturou Orfeus jsme sladili dva nezkrotné živly, oheň a vodu a doplnili je jedinečností této fontány – hrou světel.

Lasery podpořené vodní gejzíry, videoprojekce přímo na vodní stěně, oheň, pyrotechnická show a ohňostroj  vytvořily nádherný kontrast .Vodní trysky dokonale  podtrhly atmosféru naší lightshow, jenž jsme do představení zapojili. Filmové melodie slavných skladatelů,
jako je Hans Zimmer, James Newton Howard a Ramin Djawadi, dovršily snahu stvořit epické představení Fontána v plamenech. A kdyby jen epické – Fontána v plamenech bylo nejmodernější představení, které Křižíkova fontána kdy produkovala.

Premiéra představení

 

Ačkoliv synchronizovat všechny prvky bylo náročné, výsledek rozhodně stál za to! Premiéra proběhla dne 9. července 2016 a díky své atraktivnosti zaznamenala nevídanou návštěvnost přes 2300 diváků. Za dvě letní sezóny (2016-2017) Pyroterra odvystupovala bezmála 30 show, jež zhlédlo tisíce diváků. Křižíkova fontána pro nás zároveň byla velkým zdrojem inspirace pro další projekty, o kterých ještě uslyšíte 😉 .

MÁTE ZÁJEM O NABÍDKU?

kontaktujte nás Call to action bg

    ODESLAT POPTÁVKU

    Vaše jméno*
    E-mail*
    Telefon*
    Termín události
    Místo konání
    Zpráva

    Sledujte novinky na instagramu @pyroterra